Garnag – po huse Vám bude líp!

S končícím rokem narůstá nejen stres z nedokončených činností a zajištění poklidného vánočního týdne, ale také se řada z nás rozhodne dopřát si svátečně něco pořádně nezdravého. Nejen řízek s bramborovým salátem, ale i mnoho dalších jídel jako např. pečená husa na sv. Štěpána.

Není tedy divu, že v tomto období praskají ordinace a ambulance kvůli žlučníkovým kolikám ve švech. Tomu lze předejít tradiční bylinnou recepturou Garnak 10 (nebo Padma GaleTib) vyrobené dle tibetské medicíny.

Indikace:

  • preventivně pro lepší trávení (zejména těžkých a tučných jídel)
  • pocit těžkosti a tlaku na žlučníku
  • žlučové kameny
  • špatné trávení z důvodu nedokonalého proudění žluči (např. z důvodu konzumace přemíry chladné a syrové stravy, častého vynechávání snídaně, kdy se žlučník nevyprázdní a jeho energie stagnuje)
  • nauzea (pocit na zvracení)
  • reflux, nadýmání
  • hořká chuť v ústech, ztráta chuti k jídlu, změny nálad, studené ruce
  • bolesti hlavy způsobené nedostatečnou funkcí žlučníku
  • chronické nerovnováhy střev
  • rozbouření energie vítr (psychická nerovnováha) v zažívacím traktu
  • oslabená játra

Kontraindikace:

  • akutní zánět žlučníku

Garnak 10

Garnak 10 má kyselou a hořkou chuť a mírně oteplovací vlastnosti. Mnohostranná interakce všech jeho složek umožňuje vyvážit všechny energie těla (vítr, oheň a hlen), což podporuje trávicí oheň „medrod“ a poskytuje pocit lehkosti i po konzumaci mastných potravin.

Ohřívací, kyselé nebo kořeněné složky, jako jsou semena z granátového jablka a dlouhý pepř, ty vyrovnávají přebytek energie hlen. Hořké přísady, jako jsou listy artyčoku a kořen pampelišky, podporují energii ohně a vyvažují energii jater. Síran sodný (gyam tsa) pomáhá průchodnosti žlučovodu a díky své kyselé chuti také podporuje trávení.

Plody vrcholáku chebule a aktivní uhlí zajišťují rovnováhu mezi přísadami teplé a studené povahy. Interakce těchto různých složek aktivují „nutri cheyley“ (energii žluči) a tím vyrovnává trávicí a jaterní energii.

Napsat komentář

Share This