Výborná veganská placka pro váš hamburger.

Rychlá a snadná příprava. Aniž by se při grilování rozpadly!
Společnost PADMA ji otestovala a je s ní nadmíru spokojená 🙂 Burger si poté můžete vylepšit oblíbenou veganskou omáčkou, salátem, okurkami a rajčaty nebo čímkoli, po čem vaše srdce touží.

Složení placky

  • 1 plechovka (400 g) černých fazolí nebo fazolí bez tekutiny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 50 g mletých pekanových nebo vlašských ořechů
  • 45 g ovesných vloček, mletých
  • 1 lžíce mletého lněného semínka
  • 1 lžička sójové omáčky nebo tamari
  • ¼ lžičky tekutého kouře nebo uzené papriky
  • ½ lžíce – 1 lžíce tmavé miso pasty nebo 1 lžička marmitu
  • ¼ lžičky bílého mletého pepře
  • 1 lžička sladké papriky
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • ¼ lžičky mletého zázvoru
  • ⅛ lžička kajenského pepře
  • špetka pálivé papriky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • ⅛ lžička kmínu
  • ¼ lžičky nového koření
  • 1 lžička majoránky
  • Podle chuti osolte a opepřete.

Postup přípravy

   

Černé fazole slijte a rychle je propláchněte. Nyní můžete dát černé fazole na plech vyložený pečicím papírem a krátce je upéct v troubě. Pečte je asi 15 minut při teplotě 100 °C.

Mezitím nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Zatímco se fazole pečou v troubě, můžete na pánvi osmažit cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.

Nyní fazole nahrubo propíchejte vidličkou, abyste měli stále několik hrubých kousků fazolí a ne úplnou kaši.

Přidejte všechny zbývající ingredience a ručně je prohněťte na homogenní těsto.

Tip PADMA: Pokud směs nedrží dokonale pohromadě, stačí přidat 1-2 lžíce vody a znovu promíchat.

Nyní vytvarujte 5-6 karbanátků

Nyní můžete karbanátky péct v troubě, grilovat nebo smažit na pánvi. Za tímto účelem smažte/pečte každou stranu přibližně 5-10 minut.

DOBROU CHUŤ!

odkaz na zdroj:

Quellenverweis: veeatcookbake.com

Share This