Léto je období častých grilovaček a večerních posezení s přáteli. Horké a dlouhé dny nás navíc přes den častěji nutí jíst studená a syrová jídla. Někteří z nás také často nebo úplně vynechávají snídani. To vše, dle mých laických znalostí tibetské medicíny, má negativní vliv na náš žlučník.

I já patřím mezi ty co si neodpustí nějaké to grilování. Ať už na grill dáváte krkovičku, nebo krůtí maso a zeleninu, jde o těžká jídla, které organismus hůře zpracovává.

V posledních několika letech jsem míval problémy zejména s těžkým žaludkem po jídle ale hlavně také po ránu. Neměl jsem chuť ráno dávat si snídani a tak jsem často začínal až obědem.

Byl to začarovaný kruh. I když jsem nejedl nějak nezdravě, začal se zvyšovat pocit plnosti, únavy hlavně po jídle a postupně jsem i přibýval na váze.

 

Na doporučení jsem začal užívat GaleTib a to po dobu dvou měsíců. Nejprve 2x denně před snídaní dvě tobolky a dvě tobolky 30 minut před obědem. Postupně jsem zařadil vydatné snídaně (někdy jen rýži se zeleninou nebo jen teplou polévku)

Po pár týdnech jsem cítil, jak se mi lehčeji tráví. Jídlo mi nedělalo větší problémy, měl jsem častěji hlad, a můj metabolismus se mi zrychlil. A i když jsem začal jíst více, projevilo se to váhovým úbytkem.

 

Po dvou měsících jsem se rozhodl prodloužit užívání ještě o jeden měsíc. Občasné večerní grilovačky mě již nerozhodily z rovnováhy .

Více o této receptuře se můžete dozvědět v našem herbáři

http://tibetskamedicina.cz/garnag-10/

s přáním pěkných letních dnů

Pavel Maule

Spoluzakladatel společnosti NORBU Tibetská medicína s.r.o.

 

Share This